Marc Deprez

1ste schepen Diksmuide

  • Ruimtelijke ordening – milieu - duurzaamheid inclusief: energie, afvalbeleid en dierenwelzijn
  • Openbare werken
  • Dorpenparticipatie

Wijnendalestraat 191
8600 Diksmuide

GSM: 0474 89 33 63
E-mail:

Historiek

2019 : federale verkiezingen

2018 : gemeenteraadsverkiezingen Diksmuide

Op 14 oktober 2018 komen we in Diksmuide terug op met onze vernieuwde lijst Idee Diksmuide. Dit keer ben ik lijsttrekker. Wij zullen het verschil maken! Stem 25 X raak!

Kandidaten Idee Diksmuide gemeenteraadsverkiezingen 2018

Programma Idee Diksmuide gemeenteraadsverkiezingen 2018

Punten Marc Deprez - gemeenteraadsverkiezingen 2018

2012 : gemeenteraadsverkiezingen Diksmuide

In oktober 2012 kwamen we in Diksmuide terug op met onze lijst Idee 2006. Ik behaalde behaalde 1044 stemmen, maar jammer genoeg moesten we 1 zetel inleveren en belandden we opnieuw in de oppositie.

Kandidaten lijst Idee 2006 gemeenteraadsverkiezingen 2012

Zie mijn tussenkomsten op deze site in de gemeenteraad.

2010 : federale verkiezingen

Ik heb ook deelgenomen aan de federale verkiezingen van 13 juni 2010. Ik stond opnieuw 9 de effectief kamer en behaalde 5944 stemmen. In alle nederigheid naar mijn mening, niet zo'n slecht resultaat. Ik heb eerder de schade kunnen beperken, daar de OpenVld opnieuw een fikse duik naar beneden maakte. Ik had ook heel wat tegenwind. Zowel LDD, C.D.&V en SP.A hadden in Diksmuide een tegenkandidaat. Bovendien heeft de NV-A ook een afdeling in Diksmuide, die de wind in de zeilen had en nog steeds. Ook dank aan alle medewerkers en militanten.

2007 : federale verkiezingen

Marc Deprez, 9de plaats effectief (kamer)Marc Deprez, 9° plaats effectief (kamer)

Federale Kamer- en Senaatsverkiezingen op 10 juni 2007. Ik behaalde 6.847 voorkeurstemmen, en mag zeggen dat ik dit toch een goed persoonlijk resultaat vind.

Hierbij wil ik nogmaals een woord van dank richten aan alle kiezers van Open Vld en in het bijzonder de kiezers die ook op mij gestemd hebben natuurlijk. Maar zeker niet te vergeten ook de inzet en steun van alle vriend(inn), medewerkers, militanten, ... want zonder hen zou dit alles niet gelukt zijn. Iedereen van harte bedankt!

Annemie TurtelboomNaast Guy Verhofstadt heb ik ook heel wat sympathie voor Annemie Turtelboom.

De OpenVld heeft het niet onder de markt gehad. En in nood leert men zijn vriend(innen) kennen. Ik ben ervan overtuigd dat de OpenVld baanbrekend werk heeft verricht tijdens de laatste acht jaar bewind. Denken we maar aan de enorme economische groei en de beloofde 200.000 jobs behalen wij bijna. De transfers voor de ziekteverzekering krijgen wij onder controle. Het verschil is minimaal geworden tussen de Walen en Vlamingen omtrent de ziekteverzekering.... Dit in tegenstelling tot de CD&V met Dhr Leterme. In 2004 beloofden zij dat de kwetsbare gebieden gingen worden gereduceerd voor de landbouwers, hoewel de CD&V heel goed wist dat dit niet haalbaar was. En zo geschiedde, Vlaanderen werd volledig kwetsbaar. Ik wil wel beklemtonen dat een mestactieplan noodzakelijk is. Map III is voor vele landbouwers momenteel een financieel drama. De prijzen voor de mestafzet swingen de pan uit. Waarom heeft men niet voor een overgangsperiode geopteerd in afwachting dat de mestverwerkingsinstallaties operationeel waren? Bovendien heeft het huidige schepencollege (CD&V-SP.A) van Diksmuide negatief advies uitgebracht voor een vergunningsaanvraag voor mestverwerking op industriegrond. Ongelooflijk maar waar, in de achtertuin en partijgenoten zijnde van Dhr Leterme.

2006 : gemeenteraadsverkiezingen Diksmuide

Dit werd nog andere koek. Wij opteerden vanuit het OpenVld-bestuur om naar de gemeenteraadsverkiezingen te stappen met een verruimde partij, zoals dit het geval is in verschillende gemeenten of steden op het platteland in West-Vlaanderen. Denken we maar aan Ardooie, De Haan, Hooglede, Vleteren, Mesen, Staden, Alveringem, Zonnebeke, Ledegem,...
Idee 2006Het werd Idee 2006. In tegenstelling tot vele andere liberale families, gingen wij er twee zetels op vooruit. Er waren 25 kandidaten en ik werd verkozen vanop de 23ste plaats met 1238 stemmen. Maar jammer genoeg belandden wij op de oppositiebanken. Maar we gooien zeker de handdoek niet in de ring.

Jan Van Acker is onze gedroomde fractieleider. Wij tellen vijf gemeenteraadsleden (Jan Van Acker, Katleen Winne, Dirk Borra, Geert Debaillie en mezelf), twee ocmw-raadsleden (Annemie Borra en Manu Mackelbergh) en een vertegenwoordiger in het évan Infrax (Rosanne Marchand). Webbeheer is voor rekening van Serge Vermander. Onze lokale voorzitter van de OpenVld en Idee2006 is Claude Vindevogel.

2004 : verkiezingen Vlaamse parlement

In 2004 heb ik op de lijst gefungeerd voor de verkiezingen voor het Vlaamse Parlement. Ik behaalde dan vanop de 19de plaats 5173 stemmen. De VLD kende dan een neerwaartse spiraal en dit vertaalde zich ook in de uitslag

2000 : gemeenteraadsverkiezingen Diksmuide

Walter VolckaertGuy VerhofstadtIn 2000 heb ik de eerste stappen gezet in de politiek. Walter Volckaert (ex-schepen en ex-kabinets-medewerker van diverse liberale excellenties, ondermeer van ex-premier Guy Verhofstadt en ook van Willy Declercq) is eigenlijk mijn geestesvader.


Geert DebaillieIk werd vanop de voorlaatste plaats verkozen en werd bovendien dan nog onmiddellijk schepen. Mijn collega Geert Debaillie werd eveneens schepen en zelfs burgemeester de laatste twee jaar. We zaten in een coalitie van Pro-Vld. De CD&V werd voor de eerste maal in 70 jaar naar de oppositiebanken verwezen.

Mijn "palmares" kan je ook op deze website vinden.